Måndag!

Midsommar är nu över för i år och jag har gått på semester återigen och förhoppningsvis blivit några kronor rikare i slutet av månaden. Kanske min lilla plan om en till tatuering kan bli av då, är ju en ganka liten sak jag tänkt göra så kan ju inte bli allt för dyrt..

Annars idag har jag väl inte gjort allt för mycket har varit ute på en promenad på morgonsidan och sen ätit halstrad stömming till lunch. Det var ett tag sen man åt det men väldigt gott var det. Dock kommer jag att få sitta med ett vatten glas bredvid mig resten utav dagen för det var ganska salt, men det sägs ju att man ska dricka mycket vatten. Ikväll blir det att fara med Linnea och se på fotboll i sangis. Än så länge så är veckan inte allt för inplanderad förutom bio på torsdag då vi får ett kärt återseende av Edward och gänget ;)

Glad midsommar!



Just nu ångrar jag mitt beslut om att jobba i helgen, hade mycket hellre fortsatt vara ledig. Men det positiva är väl att att jag jobbar natt så kan njuta av det här fina vädret på dagarna samt att min lön kommer att bli lite bättre nästa månad. Så nu ska vi bege oss ut till stugan för att grilla en god middag sen senare säga hej då till Alf-Erik och spendera resten av kvällen på kungsviksgatan.
Glad midsommar!


Sommar semestern har börjat!

Måndag och min första dag på semestern, dock känns det inte riktigt som semester då jag ska in till helgen och jobba. Tror den känslan kommer komma fram nästa vecka först då jag blir hel ledig många dagar och helger framöver :) 

Helgen har varit lugn och skön för det mesta, ingen kalixdag här inte. I fredags umgicks jag med Linnea under kvällen då vi åkte ut till bredviken och jag fick träffa Majtan för första gången. Därefter tänkte vi se en bra film och laddade hem "The Bounty hunter" som snabbt blev ett stort misstag då filmen var värdelös.. Lördagen blev också rätt lugn med en tripp ut till sangis på förmiddagen och därefter satt man bänkad framför tv-n resten av dagen då det var kungligt bröllop. Tänkte först inte att jag skulle se så mycket utav det utan bara små snuttar men det var riktigt roligt att se så slutade med att när jag och Alf-Erik var och gymmade på kvällen så stod jag mest inne i motionsrummet och såg på bröllopet. Men det berodde mycket på att vi var dom enda på gymmet för klockan var efter nio på en lördag kväll och all den motivationen jag hade haft på morgonen för att fara och träna hade försvunnit. Men det var så trevligt så han tränade och jag såg på tv ;)

Nu en promenad med Rio sen blir det kanske en snabb sväng till haparanda när Alf-Erik slutat jobba och åka och köpa bröd åt han på Ica-maxi. Man får åka långt för att köpa bröd när man är glutenallergiker ;P

Semestern nära!

Ska iväg och jobba på en timme ungefär, sista veckan innan semestern. Fyra veckors välbehövlig ledighet sitter ju inte helt fel. Med ett litet inhopp midsommar helgen då men behöver pengarna alldeles för mycket för att vara ledig. Sen om jag har räknat ut det rätt så kommer jag att bara jobba två dagar när jag kommer tillbaks och så vara ledig 5 dagar. En mjukstart med andra ord :)

Nu göra sig klar för att åka och säga hej då till farfar en sista gång sen jobbet!

Varför skaffa hund?

Jag förstår inte folk som skaffar hund och sedan inte bryr sig om dom alls. Ta paret som bor mitt emot mamma och pappa tex, dom har en hund som dom knyter fast i en lina på gården hela dagarna. Nog är det väl bra att låta hunden vara ute men den här linan är så kort så hunden tar sig inge långt. Sen har vi aldrig sett dom vara ute och gå med den och dom har nu bott där i över ett år. Dom kan fara iväg och lämna hunden ute ett bra tag på dagarna, är dom ute samtidigt som hunden så struntar dom fullständigt i den och har heller aldrig sett dom varken klappa eller leka med hunden en enda gång. Varje gång det går nån förbi så skäller hunden och viftar på svansen och allt dom gör är att antingen ignorera den, häva in den eller ropa att den ska vara tyst...
Varför jag just nu började skriva detta är för att för bara en liten stund sen så hörde jag hur hunden där skällde mer än vanligt, så nyfiken som jag är så gick jag och kollade. Då hade dom fått främmande och allt hunden ville göra var att gå fram och hälsa för den var så glad, den viftade på svansen och kunde knappt stå still. Men inte lät karln hunden gå fram och hälsa utan först tog han tag i hunden så den skrek och sen stod han bara på håll och skrek håll käft åt den... Jag blir så jävla irriterad och förstår inte varför såna människor skaffar hund från första början?... Jag har många gånger kännt för att säga nått när jag gått förbi eller hämtat posten och hunden stått väldigt nära och skällt och dom har bara ropat åt den. Jag har till och med suttit och funderat och kommit på vad jag skulle kunna säga just nu åt dom ;P Men samtidigt är det väl inte min ensak om hur dom sköter sin hund tycker bara det är så tråkigt då man själv aldrig skulle kunna göra så..

Farfar min.




Känns som nyligen det var vi tog farväl av en nära anhörig och nu får vi göra det igen av farfar som har lämnat oss. Stod inte lika nära min farfar som jag gjorde med morfar, men ändå så var han min farfar som har funnits där på varje födelsedag, match m.m.. Han kommer att lämna ett tomrum efter sig och det är fler personer än jag som kommer att sakna han väldigt mycket!


Onsdag morgon.

Ligger här i soffan och nördar lite samtidigt som jag försöker vara så tyst som möjligt för att inte väcka Alf-Erik som jobbade till tidigt in på morgonen och behöver sova. Fast försöker även ringa chefen och prata med henne så helt tyst kan jag inte vara. Just i såna här fall hade det varit bra om man bodde i en lite större lägenhet... Funderar på att åka ut till sangis och hälsa på så blir det ju lite lugnare här hemma och jag behöver inte tänka på att vara tyst. Jobbar även kväll idag igen, jobbar i stort sett varje dag den här veckan så går och förbereder mig mentalt för att vara där hela helgen. Blir helgen som gårdagskvällen så behöver jag då verkligen förbereda mig mentalt för att orka. Tur som är så är det inte många veckor kvar tills jag går på semester! :) Dock har jag själv valt att fara in och jobba natt midsommar helgen men nätterna är ju lätta och jobba plus att jag kan behöva stor ob-n. Helst av allt hade jag ju velat ha semester andra perioden men eftersom vi får ha den vartannat år så får jag vänta tills nästa år med den...

Nä nu har jag fördrivit nog med tid här så nu ska jag göra ett nytt försök att få tag i chefen.


RSS 2.0